Skeeleren

Ik skeeler bij IJs en Inline-skateclub Purmerend. Ik skeeler bij Purmerend omdat er in de buurt van Vijfhuizen geen skeelerclubs zijn die training geven op wedstrijdniveau.

Purmerend is een leuke club, je mag er zelf kiezen aan welke competitie je deelneemt. Er zijn verschillende competities, waaronder de Mijnten MNSC competitie. Deze competitie wordt gereden in de regio midden Nederland. In het oosten van het land is er de Stouwdam competitie. In het noorden van het land heb je de Van Lingen competitie. In Purmerend en Medemblik is er ook een mogelijkheid om te beginnen met het Jeugd Skate Toernooi. Dit is een leuke competitie voor elk niveau.

Mijn seizoen begint met indoortraining, totdat de buitentrainingen beginnen. Ook ben ik dit jaar naar het trainingskamp in Mechelen geweest. Het was een erg leuk en leerzaam kamp. Als je goed kunt meekomen in div. competities, kan je meedoen aan de landelijke baanwedstrijden, waar rijders uit heel Nederland deelnemen. Bij de eerste paar landelijke baanwedstrijden draait het om het plaatsen voor de NK's, daarna gaat het erom dat je zo hoog mogelijk eindigt in het totaal klassement van de landelijke baanwedstrijden. De Nederlands kampioenschappen worden dit jaar gehouden in Zeist, Haulerwijk en Staphorst.

Vind je skeeleren net zo leuk als ik en wil je meer informatie weten? Stuur me een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of volg me op facebook.

Wil je een keer een wedstrijd rijden, maar heb je geen licentie? Kom naar het Jeugd Skate Toernooi! Het Jeugd Skate Toernooi is voor jeugd tot 17 jaar.